Studimi i ri për COVID-19: Burrat humbin më shpejt antitrupat 0 50

Historikisht, hulumtimet mjekësore shpesh kanë pasur një qasje unike që përfshin të dy burrat dhe gratë, pavarësisht nga provat në rritje që sekset ndryshojnë në mënyrën se si ata luftojnë një sëmundje të veçantë.

Është përcaktuar gjithashtu që ekziston një mundësi më e madhe që gratë të infektohen me koronavirus në një masë më të madhe, por që ato janë më rezistuese se burrat, të cilët pretendohet të vdesin kryesisht për shkak të infeksionit.

Studimi përfshiu pothuajse gjashtë muaj hulumtime që përfshinin 308 anëtarë të stafit në spitalet në Universitetin e Strasburgut në Francë, dhe në të cilin konfirmohej infeksioni i koronavirusit. Shumica e këtyre pacientëve kishin simptoma të lehta të sëmundjes.

Antitrupa të ndryshëm u matën duke përdorur tre lloje të analizave në dy lloje studimesh për një periudhë prej 172 ditësh. Në mostrën e parë të gjakut, burrat mbi 50-vjeç dhe ata me një indeks të shëndetshëm të masës trupore kishin nivelet më të larta të antitrupave.null

Në një mostër tjetër, nivelet e antitrupave (përfshirë proteinat neutrale funksioni i të cilave është të parandalojnë ngjitjen e virusit në qelizat njerëzore) ranë më shumë te burrat sesa te gratë, pavarësisht nga mosha dhe pesha.

“Hulumtimet kanë treguar që burrat kanë nivele më të larta të antitrupave sesa gratë në fazën akute, por që përkundër kësaj përgjigje më të mirë imune në fillim të infeksionit, nivelet e tyre të antitrupave bien me kalimin e kohës dhe shumë më shpejt. Nga ana tjetër, gratë e kanë mbajtur atë nivel”, tha Samira Kremer, shefe e virologjisë në spitalet e Universitetit të Strasburgut dhe një nga autorët e studimit.

Një tjetër nga autorët e studimit, Oliver Schwartz, tha se kjo rënie e antitrupave varet nga sa është arritur niveli i tyre në fillim të infeksionit.

“Pra, nëse keni më shumë antitrupa në fillim, do të keni një rënie më të shpejtë, por ne ende duhet të zbulojmë pse,” tha ai.

Sabra Klein nga Universiteti Johns Hopkins deklaroi se krijuesit e vaksinave duhet të analizojnë këto të dhëna në mënyrë që të jenë në gjendje të krahasojnë reagimet meshkuj dhe femra ndaj tyre, pasi ekziston një mundësi që rënia e antitrupave te burrat të jetë po aq e shpejtë pas vaksinimit.

“Nëse antitrupat te burrat zvogëlohen në një masë më të madhe sesa te gratë edhe pas vaksinimit, ekziston mundësia që burrave t’u duhet një vaksinë tjetër për të rivendosur antitrupat, në mënyrë që të mbajnë imunitetin,” tha ajo.//B.W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stacioni i ri, Kina dërgon raketën me 3 astronautë në hapësirë 0 12

Kina me sukses ka dërguar një raketë në hapësirë për të kompletuar stacionin e ri hapësinor.

Raketa kishte 3 astronautë teksa ekuipazhi do të dërgohet në modulin kryesor të stacionit të planifikuar Tangong që është në ndërtim e sipër.

Ajo ndodhet në një orbitë të ulët të Tokës teksa ekuipazhi do të qëndrojë për 3 muaj në hapësirë.

Misioni i quajtur Shenzhou-12 është i pari i Kinës me ekuipazh nga 11 në total që ka dërguar për stacionin e ri hapësinor.

Zgjidh njërin yll dhe kupto nëse do të bëhet realitet ëndrra jote 0 10

Shihni imazhin dhe pastaj zgjidhni një nga yjet që ju tërheq më shumë. Zgjedhja juaj do të zbulojë nëse ëndrra që keni do të bëhet realitet apo jo.

Nëse keni zgjedhur:

Nr.1

Arma juaj kryesore është besimi. Nëse doni diçka, luftoni deri në fund. Jeni të vendosur dhe gjithmonë plot ide të shkëlqyera. Gjithmonë i pranoni sfidat pa menduar shumë për to. Kur gjërat bëhen të vështira, mund të mendoni të hiqni dorë, por ndiheni të mbingarkuar dhe vazhdoni të luftoni.

Edhe nëse në jetën tuaj ndodhin gjëra negative, gjithmonë përpiqeni ta shfrytëzoni në maksimum dhe të keni sukses. Pozitiviteti juaj ju çon atje ku askush tjetër nuk mundet. Fuqia e mendjes suaj është një nga atributet më të mira që keni. Prandaj, dëshira juaj do të realizohet së shpejti.

 

Nr.2

Jeni një person karizmatik, i fortë dhe krijues. E dini shumë mirë që nëse doni të arrini diçka, duhet të bëni përpjekje. Mos u dorëzoni dhe do të merrni atë që doni. Thjesht, duhet të prisni pak. Ju mund t’i bëni ëndrrat realitet, sepse nuk dorëzoheni lehtë. Prisni edhe pak dhe dhurata e fatit për ju do të tejkalojë të gjitha pritshmëritë që keni.

Nr.3

Nëse vërtet dëshironi që ëndrra t’ju realizohet, duhet të përpiqeni për ta realizuar. Edhe pse ndonjëherë mund të jeni të brishtë, të gjithë vështirësitë që mund t’ju dalin para mund t’i kapërceni.

Fati dëshiron të shohë nëse ju e meritoni këtë dhuratë, prandaj duhet të vazhdoni të punoni që t’ia vërtetoni këtë gjë. Suksesi ju pret!