Studentët, mësim në kafe/ Protestojnë dhe kërkojnë rikthimin në universitete 0 59

Dhjetëra studentë iu rikthyen protestave kundër mësimit online në dyert e Ministrisë së Arsimit. 4 kërkesat që i kanë dorëzuar të hënën e shkuar, së pari për mësimin e kombinuar online dhe auditore, uljen e tarifave të studimit dhe paketa interneti falas e pajisje teknologjike për të rinjtë në vështirësi ekonomike sipas studentëve thjesht janë protokolluar.

“Ne kërkojmë të drejtat tona për sa kohë nuk kemi marrë zgjidhje jemi mbledhur sërish. Disa prej nesh janë kthyer në rrethe ndërsa disa të tjerë janë kërcënuar ndaj pjesëmarrja s’është e lartë”, shprehen studentët.

Në shenjë simbolike, ata e zhvendosën protestën në një kafe mbrapa mësimit për të zhvilluar mësim duke treguar se është paradokse se si kafenetë qëndrojnë hapur, ndërsa universitetet janë mbyllur.

“Mësimi në kafe për të shfaqur absurditetin e qeverisë. Se si këtu mund të heqim maskat, ndërsa në auditore s’bëjmë dot mësim”.

“Nuk mund të mos e pranoja ftesën e tyre në kafe për të bërë një orë leksion, sepse do flasim për të drejtat dhe detyrimet e tyre si studentë”, shprehet një pedagoge. /T.Ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stacioni i ri, Kina dërgon raketën me 3 astronautë në hapësirë 0 12

Kina me sukses ka dërguar një raketë në hapësirë për të kompletuar stacionin e ri hapësinor.

Raketa kishte 3 astronautë teksa ekuipazhi do të dërgohet në modulin kryesor të stacionit të planifikuar Tangong që është në ndërtim e sipër.

Ajo ndodhet në një orbitë të ulët të Tokës teksa ekuipazhi do të qëndrojë për 3 muaj në hapësirë.

Misioni i quajtur Shenzhou-12 është i pari i Kinës me ekuipazh nga 11 në total që ka dërguar për stacionin e ri hapësinor.

Zgjidh njërin yll dhe kupto nëse do të bëhet realitet ëndrra jote 0 10

Shihni imazhin dhe pastaj zgjidhni një nga yjet që ju tërheq më shumë. Zgjedhja juaj do të zbulojë nëse ëndrra që keni do të bëhet realitet apo jo.

Nëse keni zgjedhur:

Nr.1

Arma juaj kryesore është besimi. Nëse doni diçka, luftoni deri në fund. Jeni të vendosur dhe gjithmonë plot ide të shkëlqyera. Gjithmonë i pranoni sfidat pa menduar shumë për to. Kur gjërat bëhen të vështira, mund të mendoni të hiqni dorë, por ndiheni të mbingarkuar dhe vazhdoni të luftoni.

Edhe nëse në jetën tuaj ndodhin gjëra negative, gjithmonë përpiqeni ta shfrytëzoni në maksimum dhe të keni sukses. Pozitiviteti juaj ju çon atje ku askush tjetër nuk mundet. Fuqia e mendjes suaj është një nga atributet më të mira që keni. Prandaj, dëshira juaj do të realizohet së shpejti.

 

Nr.2

Jeni një person karizmatik, i fortë dhe krijues. E dini shumë mirë që nëse doni të arrini diçka, duhet të bëni përpjekje. Mos u dorëzoni dhe do të merrni atë që doni. Thjesht, duhet të prisni pak. Ju mund t’i bëni ëndrrat realitet, sepse nuk dorëzoheni lehtë. Prisni edhe pak dhe dhurata e fatit për ju do të tejkalojë të gjitha pritshmëritë që keni.

Nr.3

Nëse vërtet dëshironi që ëndrra t’ju realizohet, duhet të përpiqeni për ta realizuar. Edhe pse ndonjëherë mund të jeni të brishtë, të gjithë vështirësitë që mund t’ju dalin para mund t’i kapërceni.

Fati dëshiron të shohë nëse ju e meritoni këtë dhuratë, prandaj duhet të vazhdoni të punoni që t’ia vërtetoni këtë gjë. Suksesi ju pret!