Rriten infektimet në Kosovë/ Në spitale nuk ka më vende, apel për kujdes 0 15

 Në Kosovë, po rriten shumë shifrat e infektimeve të reja me koronavirus ditët e fundit, që ka ndikuar të intensifikohen thirrjet për kujdes për shkak të rrezikut të mbingarkimit të spitaleve.

Agjencia e lajmeve “Kosovapress”, ka hyrë në spitalin e mjekësisë sportive, ku të lirë kanë mbetur vetëm 5 shtretër ndërkohë që 90 të tjerë janë zënë me pacientë me koronavirus. Përgjegjësi i mjekësisë sportive, Artan Ahmeti, thotë se tashmë kapacitet po ezaurohen ndërkohë që gjendja e disa pacientëve është e rënduar pasi kanë edhe sëmundje të tjera shoqëruese.

Në këto kushte, Ahmeti thotë se ka nevojë për staf ndihmës. Në hapësirën e brendshme, përveç zhurmës së aparaturave, vështirë të mund të dëgjohet gjë tjetër, pasi shumica e pacientëve janë në gjendje të rëndë. Pacientët e shtruar prej ditësh në spital, falenderojnë mjekët dhe bëjnë apel për respektimin e masave anti Covid.

Shifrat në Kosovë vazhdojnë të rriten ndërkohë që vendi është i vetmi në Evropë që nuk ka as edhe një dozë të vaksinës anti Covid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pas Facebook, alarm për Linkedin – 500 milionë profile dalin në shitje në “Dark web” 0 6

Një ditë më parë u raportua për shumë adresa Facebooku të hakeruara, ndërkohë që tani është lëshuar alarmi për një tjetër platformë, Linkedin. 500 milionë profile të platformës profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë janë në shitje në “Dark web”.

Pas rastit të miliona profileve të Facebookut të hakeruar dhe kthyer ‘online’, është ndezur alarmi edhe për një tjetër vjedhje të dhënash. Këtë radhë bëhet fjalë për 500 milionë profile në Linkedin, platformën profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë. Sipas kërkuesve të Cyber News, arkivi është në shitje në “Dark web” dhe mes të dhënave ka adresa e-maili, numra telefoni, detaje profesionale, përveç linçeve dhe profileve të rrjeteve të tjera sociale. Janë të gjitha të dhëna që mund të përdoren për sulme të mëtejshme, vjedhje adresash dhe mashtrime ‘online’.

Pas Facebook, alarm për Linkedin – 500 milionë profile dalin në shitje në “Dark web” 0 6

Një ditë më parë u raportua për shumë adresa Facebooku të hakeruara, ndërkohë që tani është lëshuar alarmi për një tjetër platformë, Linkedin. 500 milionë profile të platformës profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë janë në shitje në “Dark web”.

Pas rastit të miliona profileve të Facebookut të hakeruar dhe kthyer ‘online’, është ndezur alarmi edhe për një tjetër vjedhje të dhënash. Këtë radhë bëhet fjalë për 500 milionë profile në Linkedin, platformën profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë. Sipas kërkuesve të Cyber News, arkivi është në shitje në “Dark web” dhe mes të dhënave ka adresa e-maili, numra telefoni, detaje profesionale, përveç linçeve dhe profileve të rrjeteve të tjera sociale. Janë të gjitha të dhëna që mund të përdoren për sulme të mëtejshme, vjedhje adresash dhe mashtrime ‘online’.