Përse i prekni buzët me gishtin tregues kur jeni në stres? Shkenca e ka shpjeguar arsyen 0 21

Psikologët e kanë kuptuar arsyen pas këti veprimi.

Shpeshherë mund të iu ketë rastisur të vëreni veten, se në situata stresuese i prekni buzët me gisht tregues, ose ndoshta edhe me disa gishta përnjëherësh.

Kjo në fakt, nuk është ndonjë zakon i rastësishëm, por është një mekanizëm mbrojtës i trupit tuaj. Pse, mund të mendoni.

Epo në fakt është shumë e thjeshtë, kur ju prekni buzët, nervat e vendosur në sipërfaqe të buzëve stimulohen dhe aktivizojnë sistemin nervorë parasimpatik.

Dy  prej funksioneve të shumta të sistemit nervorë parasimpatik (SNP) janë ndijimi shqisorë dhe qetësimi i trupit kur është në gjendje të trazuar.

Kur ju prekni buzët, SNP aktivizohet, duke ndihmuar që të qetësohet trupi.

Nëse nuk e bëni këtë veprim, mund të filloni ta bëni tash e tutje, sepse do të jetë shpëtimtari juaj në situata stresuese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zgjedhjet/ Basha: Kryeministri dështoi në betejën kundër drogës, Shqipëria burim kryesor i trafikimit të kanabisit në BE 0 6

Kryetari i PD-së Lulzim Basha, me anë të një postimi në rrjetet sociale, shkruan se kryeministri Rama ka dështuar në betejën kundër drogës.

Basha shprehet se nën drejtimin e Ramës, raportet ndërkombëtare e nxjerrin Shqipërinë si burim kryesor në trafikimin e kanabisit në BE.

foto galeri

foto galeri

“Edi Rama e ka cilësuar si një histori suksesi betejën kundër drogës. A ka qenë realisht e tillë?

Jo. Në raportin e fundit të Europol, Shqipëria cilësohet burim kryesor i trafikimit të kanabisit në BE”, shkruan Basha.