Londër, rifillojnë negociatat BM-BE mbi marrëdhënien post-Brexit 0 60

Negociatat mes Britanisë së Madhe dhe Bashkimit Europian mbi marrëdhënien post-Brexit rifillojnë sot në Londër, me shpresën për të kapërcyer mosmarrëveshjet e mëdha të nënvizuara nga dy palët, pavarësisht kohës së paktë që ka mbetur.

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen dhe kryeministri britanik, Boris Johnson bënë vlerësime për këto diskutime që u zhvilluan të shtunën.

“Disa avancime janë bërë, por mosmarrëveshje të mëdha ekzistojnë, veçanërisht në sektorin e peshkimit dhe garancitë që kërkon BE përsa i përket konkurrencës”, nënvizoi Von der Leyen në Twitter.

“Ekipet tona do të vazhdojnë të punojnë shumë javën e ardhshme dhe ne do të mbetemi në komunikim të ngushtë në ditët e ardhshme”, shtoi shefja e ekzekutivit europian.

Konstatim i ngjashëm edhe nga ana e Downing Street: “Mosmarrëveshje të mëdha ekzistojnë për një numër çështjesh duke përfshirë këtu peshkimin dhe të ashtuquajturën kornizë të pa shtrembëruar për konkurrencën”, nënvizoi një zëdhënës në një komunikatë.

Koha po mbaron dhe mesi i muajit nëntor është konsideruar si afati i fundit për të qenë në gjendje për të ratifikuar një marrëveshje në kohë që ajo të hyjë në fuqi në 1 Janar 2021, në fund të periudhës së tranzicionit.

Britania e Madhe u largua nga BE në 31 janar, por ajo do të vazhdojë të zbatojë rregullat e BE deri më 31 dhjetor, një periudhë tranzicioni që lejon Londrën dhe Brukselin të negociojnë një marrëveshje mbi marrëdhëniet e tyre të ardhshme tregtare.

Në mungesë të një marrëveshjeje, një ndërprerje e papritur e tregtisë do të trondiste më tej ekonomitë e dobësuara tashmë nga pandemia e koronavirusit.//ATSH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stacioni i ri, Kina dërgon raketën me 3 astronautë në hapësirë 0 12

Kina me sukses ka dërguar një raketë në hapësirë për të kompletuar stacionin e ri hapësinor.

Raketa kishte 3 astronautë teksa ekuipazhi do të dërgohet në modulin kryesor të stacionit të planifikuar Tangong që është në ndërtim e sipër.

Ajo ndodhet në një orbitë të ulët të Tokës teksa ekuipazhi do të qëndrojë për 3 muaj në hapësirë.

Misioni i quajtur Shenzhou-12 është i pari i Kinës me ekuipazh nga 11 në total që ka dërguar për stacionin e ri hapësinor.

Zgjidh njërin yll dhe kupto nëse do të bëhet realitet ëndrra jote 0 10

Shihni imazhin dhe pastaj zgjidhni një nga yjet që ju tërheq më shumë. Zgjedhja juaj do të zbulojë nëse ëndrra që keni do të bëhet realitet apo jo.

Nëse keni zgjedhur:

Nr.1

Arma juaj kryesore është besimi. Nëse doni diçka, luftoni deri në fund. Jeni të vendosur dhe gjithmonë plot ide të shkëlqyera. Gjithmonë i pranoni sfidat pa menduar shumë për to. Kur gjërat bëhen të vështira, mund të mendoni të hiqni dorë, por ndiheni të mbingarkuar dhe vazhdoni të luftoni.

Edhe nëse në jetën tuaj ndodhin gjëra negative, gjithmonë përpiqeni ta shfrytëzoni në maksimum dhe të keni sukses. Pozitiviteti juaj ju çon atje ku askush tjetër nuk mundet. Fuqia e mendjes suaj është një nga atributet më të mira që keni. Prandaj, dëshira juaj do të realizohet së shpejti.

 

Nr.2

Jeni një person karizmatik, i fortë dhe krijues. E dini shumë mirë që nëse doni të arrini diçka, duhet të bëni përpjekje. Mos u dorëzoni dhe do të merrni atë që doni. Thjesht, duhet të prisni pak. Ju mund t’i bëni ëndrrat realitet, sepse nuk dorëzoheni lehtë. Prisni edhe pak dhe dhurata e fatit për ju do të tejkalojë të gjitha pritshmëritë që keni.

Nr.3

Nëse vërtet dëshironi që ëndrra t’ju realizohet, duhet të përpiqeni për ta realizuar. Edhe pse ndonjëherë mund të jeni të brishtë, të gjithë vështirësitë që mund t’ju dalin para mund t’i kapërceni.

Fati dëshiron të shohë nëse ju e meritoni këtë dhuratë, prandaj duhet të vazhdoni të punoni që t’ia vërtetoni këtë gjë. Suksesi ju pret!