Itali/“IPhone nuk janë rezistentë ndaj ujit”, gjobë 10 milionë € për Apple 0 55

IPhone-t nuk janë gjithmonë rezistentë ndaj ujit siç reklamohet nga Apple. Ky është mendimi i Autoritetit të Konkurrencës dhe Tregut Italian  i cili, në fund të një hetimi, gjobiti kompaninë Apple me 10 milionë euro gjobë për dy praktika të padrejta tregtare.

E para ka të bëjë me shpërndarjen e mesazheve promovuese të modeleve të ndryshme të iPhone-ve si: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11pro dhe iPhone 11 pro Max, për të cilët u tha se janë rezistentë ndaj ujit për një thellësi maksimale që varion nga 1 deri  në 4 metër në varësi të modelit dhe deri në 30 minuta.

Sipas autoriteteve italiane Apple gjatë  reklamimit nuk është sqaruar se IPhone-t janë rezistentë ndaj ujit vetëm në prani të kushteve specifike, për shembull gjatë testeve specifike dhe të kontrolluara laboratorike me përdorimin e ujit të destiluar dhe të pastër. Por kjo është diçka krejtësisht e ndryshme nga përdorimi i zakonshëm. Lidhur me këtët çështje autoriteti italian shprehet se reklama e Apple është mashtruese.

Së dyti, autoriteti italian ka vënë në dukje se Apple ka refuzuar të riparojë ose zëvendësojë iPhone-t e dëmtuar nga uji, në fazën pas shitjes së produktit duke penguar kështu ushtrimin e të drejtave që konsumatorëve u njihen nga ligji në lidhje me garancinë e produktit.

(Opinion)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rina Balaj publikon një fotografi pa makijazh derisa thotë se asgjë nuk është e vërtetë në rrjete sociale 0 3

Rina, ka zbuluar disa të meta në fytyrën e saj të cilat me vendosjen e makijazhit nuk është se i kemi dalluar.

“Kujtesë ditore se asgjë në rrjete sociale nuk është e vërtetë”, ka shkruar në mbishkrimin e imazhit Rina.

Theksojmë se, edhe pa makijazh artistja shqiptare po duket bukur

Bitcoin shënon sërish rekord, rritje me 5% në një ditë, shkon mbi 63 mijë dollarë 0 2

Bitcoin u ngjit në një rekord të ri ditën e martë prej 63 mijë dollarësh, ndërsa investitorë po presin debutimin në bursë të Coinbase.

Çmimi i Bitcoin u rrit me 5% në 24 orët e fundit, në 63,171 dollarë, sipas të dhënave të CoinMetrics, përpara se të tërhiqej në 62,653 dollarë. Ether, kriptomonedha e dytë më popullore, shkoi deri në 2,222 dollarë.