iPhone 11 me probleme në ekran, Apple program në shkallë globale, zëvendësimi falas 0 48

Kompania “Apple” ka nisur në një shkallë globale një program falas zëvendësimi për ekranet me defekt të iPhone 11, thuhet në faqen e internetit të Cupertinos, ku sipas kompanisë një përqindje e vogël e ekraneve kanë një mosfunksionim lidhur me prekjen.

Ekranet janë montuar në disa iPhone 11 të prodhuara midis nëntorit 2019 dhe majit 2020.

Apple” ka siguruar akses në faqen e saj nëse iPhone juaj është ndër ata që preken nga problemi, i cili më pas mund të marrë zëvendësimin e ekranit falas.

Për të qenë të sigurt, përdoruesi duhet të vendosë numrin rendor të smartphone-it në këtë faqe interneti. Kushdo që tashmë ka kryer riparimin mund të kontaktojë kompaninë për të marrë rimbursimin e shpenzimeve të bëra./balkanweb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I maskuar si përditësim i sistemit Android, në qarkullim një lloj virusi i ri që sapo hyn në smartphone mund të… 0 12

Në qarkullim është një lloj virusi i ri, i maskuar si përditësim i sistemit Android, që sapo hyn në smartphone mund të marrë kontrollin e plotë të pajisjes dhe të vjedhë të dhënat e saj.

Virusi u identifikua nga studiuesit e sigurisë së Zimperium zLabs në një aplikacion të quajtur “System Update”, që nuk është i pranishëm në Google Play Store, por mund të shkarkohet nga faqet e palëve të treta.

Ky virus kërkon veprimin e përdoruesit për t’u instaluar, ndaj këshillohet të mos instaloni skedarë të shkarkuar nga burime të pabesueshme.
Sipas ekspertëve, ai vepron si një program i qasjes në distancë (RAT), për të kryer një seri veprimesh dhe komandash, përfshirë dërgimin e informacionit në një server të menaxhuar nga zhvilluesit.

Në hetimin e tij, Zimperium testoi virusin, duke konfirmuar se ai mund të vjedhë mesazhe, kontakte, detaje të pajisjes, faqeshënuesit e shfletuesit dhe historikun e kërkimit.

Ai regjistron gjithashtu thirrjet, tingujt e mjedisit nga mikrofoni dhe bën fotografi duke përdorur kamerat e përparme dhe të pasme dhe të gjitha këto pa dijeninë e përdoruesit, pasi e vetmja ikonë e treguar është ajo me logon e Google dhe fjalët “kërkim për përditësim”.

Ndërsa është aktiv, virusi mund të gjurmojë edhe vendndodhjen e viktimës, duke zvogëluar sasinë e të dhënave të rrjetit që konsumon. Drejtori i Përgjithshëm i Zimperium, Shridhar Mittal tha se kërcënimi ka të ngjarë të jetë pjesë e një sulmi të synuar.

“Theshtë më i sofistikuari që kemi parë ndonjëherë. Me siguri ka edhe të tjerë si ai dhe kjo është arsyeja pse po bëjmë më të mirën për t’i gjetur sa më shpejt që të jetë e mundur”, shpjegon Mittal.

Krijohet testi i shpejtë për mutacionet e Covid-19 0 11

Krijohet testi i shpejtë për diagnostikimin e varianteve të ndryshme Covid. Madje në pak minuta është në gjendje të zbulojë edhe infeksione të tjera që mund të jenë në organizëm.

Testin e ri e kanë krijuar kërkuesit e Universitetit të San Diegos, që e kanë emërtuar ‘Nirvana’, dhe studimi është publikuar në revistën shkencore ‘Med’.

Në artikull është përshkruar edhe një pajisje e vogël që është në gjendje të mbaje dhe ekzaminojë 96 kampione në të njëjtën kohë, dhe arrin të diagnostikojë në vetëm 15 minuta Sars Cov 2. Madje edhe të sekuencojë e të nxjerrë rezultatin cili mutacion është.

Mutacionet janë ato që sjellin më pas krijimin e varianteve, si ato që njohim aktualisht, ndër të cilët variant anglez, ai brazilian, i Afrikës së Jugut etj.

Studiuesit thonë se një test i tillë portativ mund të përdoret kryesisht në shkolla, aeroporte, porte dhe mund të jetë shumë praktik për diagnostifikim të shpejtë e efikas.