Facebook po prezanton një shërbim të ri audio 0 19

Themeluesi dhe CEO i Facebook Mark Zuckerberg njoftoi të hënën se kompania e tij ka në plan të nisë disa shërbime audio për të kërkuar dhe luajtur përmbajtje podcast.

Zuckerberg tha se rrjeti më i madh social në botë planifikon të nisë shërbimet audio në muajt e ardhshëm që përfshijnë klip të shkurtër zanor të quajtur “Soundbites” që do të zbulojnë dhe luajnë podcasts.

Rritja e shpejtë e aplikacionit të vjetër Clubhouse ka treguar potencialin e shërbimeve të bisedave audio, veçanërisht në një kohë kur shumica e popullsisë së botës është në shtëpi për shkak të pandemisë së coronavirusit.

Facebook kështu po bashkohet me kompanitë që kanë nisur shërbime audio. Twitter është në proces të testimit të produktit të saj “Spaces”, i cili duhet të jetë gati deri në fund të këtij muaji.

Zuckerberg njoftoi në një bisedë se Facebook po punon gjithashtu me Spotify për ta bërë më të lehtë për muzikantët dhe dëgjuesit të ndajnë përmbajtje nga ajo platformë e dëgjimit të muzikës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pas Facebook, alarm për Linkedin – 500 milionë profile dalin në shitje në “Dark web” 0 29

Një ditë më parë u raportua për shumë adresa Facebooku të hakeruara, ndërkohë që tani është lëshuar alarmi për një tjetër platformë, Linkedin. 500 milionë profile të platformës profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë janë në shitje në “Dark web”.

Pas rastit të miliona profileve të Facebookut të hakeruar dhe kthyer ‘online’, është ndezur alarmi edhe për një tjetër vjedhje të dhënash. Këtë radhë bëhet fjalë për 500 milionë profile në Linkedin, platformën profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë. Sipas kërkuesve të Cyber News, arkivi është në shitje në “Dark web” dhe mes të dhënave ka adresa e-maili, numra telefoni, detaje profesionale, përveç linçeve dhe profileve të rrjeteve të tjera sociale. Janë të gjitha të dhëna që mund të përdoren për sulme të mëtejshme, vjedhje adresash dhe mashtrime ‘online’.